Alla sökande antogs till apotekarprogrammet

För första gången någonsin kom i år alla sökanden in på apotekar- och receptarieutbildningarna i Uppsala, enligt Upsala Nya Tidning.

25 mar 2002, kl 12:15
0

Intresset för apotekar- och receptarieutbildningarna i Uppsala har sjunkit kraftigt. Inför vårterminen i år hade antalet förstahandssökanden per plats sjunkit till 1,6. Alla som ville börja något av programmen kunde i slutändan göra det.
Utvecklingen oroar företrädare för den farmaceutiska fakulteten.
? Att inte fler söker dessa utbildningar kan på sikt bli ett hot mot den svenska läkemedelsindustrins fortsatta utveckling, men också mot läkemedelsförsörjningen till allmänheten via apoteken, säger professor Margareta Hammarlund-Udenaes, dekanus och grundutbildningsordförande vid Uppsala universitets farmaceutiska fakultet till UNT.
? På sikt riskerar det minskade intresset leda till att färre studenter tar sin examen och färre påbörjar en doktorandutbildning.

En förklaring till utvecklingen kan vara att apotekar- och receptarieutbildningar nu påbörjats även på andra orter. Utvecklingen kan också ses mot bakgrund av det minskade intresset för naturvetenskap överhuvudtaget.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng