Aktiebolag ska sälja Apoteket

Regeringen planerar att ge ett separat aktiebolag uppgiften att sälja ut delar av Apoteket. Beslutet ska tas den 12 mars.

25 feb 2008, kl 11:16
0

För att underlätta för konkurrenter till Apoteket AB att ta sig in på den svenska marknaden ska delar av företaget säljas. Regeringens plan är, enligt uppgifter i Dagens industri, att överlåta till ett nytt aktiebolag att avgöra hur stor del av verksamheten som ska säljas och vilka apotek som ska bjudas ut till försäljning

Till Dagens
industri säger Joakim Pettersson, politiskt sakkunnig på socialdepartementet, att man väljer att bilda ett aktiebolag eftersom ett bolag har större inflytande än till exempel ett insynsråd.
Vilka personer som ska ingå i bolaget vill han inte säga i dagsläget, men det ska ingå både politiker och representanter för näringslivet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng