Åhléns gav upp
lägger ned sina apotek

Åhléns lägger ned sin apoteksverksamhet. Fem av de sex apoteken försvinner. Det sjätte, cityapoteket i Stockholm tar Apoteket Hjärtat över.

10 jan 2011, kl 12:39
0

 
I mitten av den här månaden försvinner apoteken på Åhléns, förutom det i Stockholms City som apotekskedjan Hjärtat tar över.
? Vi såg efter det här första året att vi för att uppnå den kritiska massa som behövs för att driva apotek skulle behöva betydligt fler och valde då istället att stänga ned, förklarar Carina Kampe, vikarierande informationschef beslutet.

Så sent
som i oktober öppnade Åhléns apoteket i Örebro, det liksom Åhlénsapoteken i Norrköping, Göteborg, Malmö och vid Skanstull i Stockholms innerstad försvinner nu. Det betyder också att cirka 35 anställda sägs upp.

Redan före
sommaren 2010 lade Tamro ned sin apotekskedja Apotek1 som köptes upp av Apoteket Hjärtat. Kedjan är den största efter Apoteket AB med sina 23 procent av antalet apotek. Totalt finns det nu 1116 apotek i landet minus de fem som nu läggs ned. Vid avregleringen 1 juli 2009 fanns det 918 stycken.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng