4 MINUTER MED… Björn Lindeke

Avgående vd för Apotekarsocieteten, som den 31 juli, efter 13 år, lämnar över ansvaret till Andreas Furängen.

15 jun 2004, kl 14:35
0

Annons

Varför slutar du som vd?

– Det bestämdes när jag anställdes 1991 att jag skulle sluta någon gång mellan hösten 2002 och hösten 2004. Det blev 13 år, trots att jag egentligen tycker att man inte ska sitta längre än tio.

Blev dina år som du hade tänkt dig?

– I stort sett. Jag har arbetat mycket med vetenskapliga frågor. Men det har blivit lite för mycket jordnära arbete, som till exempel personal, som det ofta blir i en liten organisation. Men jag har trivts och tiden har varit mer positiv än jag trodde från början.

Vad är du mest nöjd med?
– Att vi öppnat upp Apotekarsocieteten för andra professioner än farmacevter, att vi verkligen fått läkemedelsstämpeln på oss och att vi lyckats med en del av våra internationella kurser. Jag är också nöjd med att jag alltmer följer min magkänsla i viktiga beslut – då blir det oftast bra.

Vad är du inte nöjd med?

– Att jag varit för snäll ibland, och inte tillräckligt tydlig i min kommunikation. Jag tycker också att organisationen borde kunna synas och märkas mer – vi är helt enkelt för tysta. Jag är inte heller nöjd med vår relation till Apoteket, som jag tycker blivit alltför politiserat.

Vad ska du göra nu?

– Jag ska vara ordförande i finanskommittén som förvaltar organisationens värdepapper. Sedan ska jag undervisa, både för Apotekarsocieteten, på Uppsala universitet och på högskolan i Kalmar, samt göra lite historisk forskning. Jag har också tillfrågats om lite andra uppdrag.

Vad är ditt bästa råd till Andreas Furängen?

– Han ska ha tålamod, skynda långsamt och vara tydlig.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng