3-krona till forskning

Parallellimportörerna har kritiserats för att de inte låter vinster från försäljningen finansiera medicinsk forskning. Net Pharma har ett svar på kritiken. För varje förpackning som säljs avsätts 3 kronor till en forskningsfond. Ordförande för fonden är Lars Holmgren, angiogenesforskare på Karolinska institutet i Stockholm.? Under 1998 avsatte vi cirka 80 000 kronor. I år räknar […]

11 jul 2002, kl 18:34
0

Parallellimportörerna har kritiserats för att de inte låter vinster från försäljningen finansiera medicinsk forskning.
Net Pharma har ett svar på kritiken. För varje förpackning som säljs avsätts 3 kronor till en forskningsfond. Ordförande för fonden är Lars Holmgren, angiogenesforskare på Karolinska institutet i Stockholm.
? Under 1998 avsatte vi cirka 80 000 kronor. I år räknar jag med 300 000 ? 500 000 kronor, säger Christian Kinch, VD för Net Pharma.
Första stipendiet gick till Marie Henriksson, Karolinska institutet, som forskar på att strypa angiogenesen och därmed blodförsörjningen till tumörceller.
? Under hösten tar vi emot ansökningar till de 2?3 stipendier vi hoppas kunna bevilja efter årsskiftet. Vi är stolta över att kunna bidra till att stödja unga svenska medicinforskare, säger Christian Kinch.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng