190 miljoner dollar för gammal tvist

Läkemedelsbolaget Pfizer har gått med på att betala epilepsipatienter 190 miljoner dollar för att de inte haft tillgång till de generiska och billigare preparaten.

23 apr 2014, kl 11:26
0

Sedan början av 2000-talet har Pfizer och grupper av epilepsipatienter mötts i domstolar för att förhandla om det pris Pfizer ska betala för att på olika sätt ha fördröjt introduktionen av generiskt gabapentin i USA.

Grupper av patienter har genom sina advokater hävdat att de genom Pfizers verksamhet, tvingats att betala allt för höga priser för epilepsiläkemedlet. Pfizer har avvisat anklagelserna men säger nu att man med den här uppgörelsen vill avsluta affären och koncentrera sig på verksamheten istället för rättstvister.

Redan två år efter att epilepsiläkemedlet Neurontin blivit en rättsaffär, 2004, betalade Pfizer 430 miljoner dollar till federala och statliga myndigheter och erkände olaglig marknadsföring av Neurontin.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng