Zonisamid förbättrar Parkinsonsymtom

En japansk studie visar att epilepsiläkemedlet zonisamid kan förbättra skakningar och andra symtom hos Parkinsonpatienter. I studien, som publicerades i januarinumret av American Academy of Neurology, ingick 278 patienter som inte svarat på standardbehandling. Patienterna delades in i tre grupper som fick 25, 50 eller 100 mg per dag av zonisamid eller placebo under tre […]

24 jan 2007, kl 16:08
0

En japansk studie visar att epilepsiläkemedlet zonisamid kan förbättra skakningar och andra symtom hos Parkinsonpatienter. I studien, som publicerades i januarinumret av American Academy of Neurology, ingick 278 patienter som inte svarat på standardbehandling.
Patienterna delades in i tre grupper som fick 25, 50 eller 100 mg per dag av zonisamid eller placebo under tre månader. En tredjedel av de som fick zonisamid förbättrades upp till 30 procent i sina sjukdomssymtom. Den mest signifikanta förbättringen sågs i gruppen som fick högst dos.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng