Nytt angreppssätt vid cancer

Sedan tidigare finns cancerläkemedel som hämmar angiogenes, blodkärlsnybildning. Ett nytt angreppssätt är att istället öka bildandet av blodkärl. Men de nya blodkärlen fungerar sämre och tumören kan därmed inte växa till. De flesta angiogeneshämmare har ett protein kallat VEGF som mål. Den nya läkemedelskandidaten verkar på en annan molekyl, DLL4, beskriver forskarna i en rapport […]

24 jan 2007, kl 16:12
0

Annons

Sedan tidigare finns cancerläkemedel som hämmar angiogenes, blodkärlsnybildning. Ett nytt angreppssätt är att istället öka bildandet av blodkärl. Men de nya blodkärlen fungerar sämre och tumören kan därmed inte växa till.
De flesta angiogeneshämmare har ett protein kallat VEGF som mål. Den nya läkemedelskandidaten verkar på en annan molekyl, DLL4, beskriver forskarna i en rapport i tidskriften Nature (2006;444:1032).
Att kombinera de båda metoderna kan vara mer verksamt än teknikerna var för sig, är deras slutsats.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng