Annons

Xalatan ensamt lika bra som kombination

Pharmacia & Upjohns glaukomläkemedel Xalatan, givet en gång om dagen, visade sig i en randomiserad, öppen studie på 183 patienter ge lika stor trycksänkning som tillägg av dorzolamid till tidigare timololbehandling, båda givet två gånger per dag.Xalatan är godkänt som andrahandsbehandling av patienter vars intraockulära tryck inte längre kan kontrolleras av annan behandling. Studien visar […]

19 jul 2002, kl 19:22
0

Annons

Pharmacia & Upjohns glaukomläkemedel Xalatan, givet en gång om dagen, visade sig i en randomiserad, öppen studie på 183 patienter ge lika stor trycksänkning som tillägg av dorzolamid till tidigare timololbehandling, båda givet två gånger per dag.
Xalatan är godkänt som andrahandsbehandling av patienter vars intraockulära tryck inte längre kan kontrolleras av annan behandling. Studien visar att ett byte till Xalatan ger samma effekt som tillägg med dorzolamid, men med färre administreringar, något som kan underlätta för patienterna. Inga allvarliga biverkningar kunde ses med någon av behandlingarna, enligt Pharmacia & Upjohn.