Xalatan ensamt lika bra som kombination

Pharmacia & Upjohns glaukomläkemedel Xalatan, givet en gång om dagen, visade sig i en randomiserad, öppen studie på 183 patienter ge lika stor trycksänkning som tillägg av dorzolamid till tidigare timololbehandling, båda givet två gånger per dag.Xalatan är godkänt som andrahandsbehandling av patienter vars intraockulära tryck inte längre kan kontrolleras av annan behandling. Studien visar […]

19 jul 2002, kl 19:22
0

Annons

Pharmacia & Upjohns glaukomläkemedel Xalatan, givet en gång om dagen, visade sig i en randomiserad, öppen studie på 183 patienter ge lika stor trycksänkning som tillägg av dorzolamid till tidigare timololbehandling, båda givet två gånger per dag.
Xalatan är godkänt som andrahandsbehandling av patienter vars intraockulära tryck inte längre kan kontrolleras av annan behandling. Studien visar att ett byte till Xalatan ger samma effekt som tillägg med dorzolamid, men med färre administreringar, något som kan underlätta för patienterna. Inga allvarliga biverkningar kunde ses med någon av behandlingarna, enligt Pharmacia & Upjohn.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng