Vitamin effektivt mot bakterier

Höga doser vitamin B3 kan vara effektivt i kampen mot stafylokocker, visar en ny studie.

29 aug 2012, kl 10:49
0

Annons

En studie i the Journal of Clinical Investigation visar att extremt höga doser av vitamin B3 (niacin) kan öka antalet och effektiviteten hos neutrofiler och stärka kroppens immunförsvar mot bland annat meticillinresistenta stafylokocker, MRSA, skriver BBC News. 

Forskarna använde extremt höga doser av B3 i försöken, som både innefattade djur och blod från människa. Även om vitamin B3 var effektivt mot stafylokockinfektioner i försöken, så påpekar forskarna att det behövs studier på människor innan det går att avgöra om man kommit på en ny behandling mot resistenta bakterier. En forskare bakom studien sade till BBC News att en möjlig behandling skulle kunna vara i kombination med antibiotika.

Doserna som användes i försöken var långt högre än vad man får i sig via mat eller kosttillskott. Forskarna påpekar att det inte finns något bevis för att högt intag av vitamin B3 via mat eller kosttillskott skulle ha någon påverkan på infektioner.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng