Annons

Satsar på egen varuförsörjning

Apotek hjärtat drar nu igång sin egen varuförsörjning. Syftet är att öka tillgängligheten till läkemedel och andra apoteksvaror.

29 aug 2012, kl 09:56
1

Annons
Läkemedelsvärlden

Varuförsörjningen kommer att omfatta hela apotekskedjans sortiment – receptbelagda och receptfria läkemedel samt handelsvaror. Uppbyggnaden sker successivt och i slutet av nästa år kommer den egna varuförsörjningen att vara totalleverantör till alla Apotek hjärtats apotek.

Syftet är att se till att det som kunderna efterfrågar finns inne på kedjans apotek.
– Varuförsörjning i egen regi är ett strategiskt avgörande initiativ som ökar våra möjligheter att förbättra servicegraden gentemot kunderna, samtidigt som vi kan frigöra tid för kundmötet och samtidigt sänka våra kostnader, säger Jostein Lönberg, vice vd och chef för sortiment och inköp på Apotek hjärtat, i ett pressmeddelande.

Totalt ska cirka 12 000 artiklar finnas på apotekskedjans lager i Norrköping.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Eftersom Hjärtat haft problem att uppfylla kraven på lager och leverans som andra apotke klarat i många år så är det väl bra men det görs ju primärt av ekonomiska skäl, varför inte lite mer kritiska artiklar mot kedjorna i LmV och inte bara publicera pressreleaser rakt av? Mot andra aktörer är granskningen mer aktiv upplever jag.