Region Skåne backar om TNF-hämmare

Region Skåne backar om TNF-hämmare

Region Skånes uppmaning till apoteken att expediera TNF-hämmaren Cimzia UCB ska enbart tolkas som förhandsinformation, hävdar regionen i sitt svar till TLV. Apoteken avgör själva vilka läkemedel de önskar lagerhålla.

28 aug 2012, kl 11:26
0

I ett meddelande till apoteken i Skåne uppmanade Region Skåne i våras apoteken att undvika parallellimporterad Cimzia.

”Mot bakgrund av det tecknade avtalet vill vi be er undvika att ta hem parallellimporterade varianter av Cimzia utan istället lagerhålla och expediera originalet”, skrev läkemedelsenheten.

Bakgrunden var att regionen tecknat ett avtal med UCB som ger regionen 15 procents rabatt.

Apoteken reagerade skarpt eftersom de har rätt att förhandla om priset på läkemedel som saknar generika och därmed göra en extra förtjänst. TLV har bett regionen förklara sig och svaret kan tolkas som att man nu backar från den ursprungliga uppmaningen. Den ska bara ses som en förhandsinformation för att underlätta så att patienter inte behöver besöka flera apotek för att få ut sina läkemedel.

Man konstaterar att det är upp till apoteken att självständigt avgöra vilka läkemedel man lagerhåller.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng