Vinst för Apoteket

Apoteket har gått från storförlust till ett överskott på 20 miljoner kronor. En högre handelsmarginal och effektiviseringar har vänt minus till plus.

17 mar 2003, kl 16:52
0

Annons

Apoteket fick en höjning av marginalen i november 2001. Ändringen kom för sent för att rädda resultatet det året, som landade på minus 222 miljoner kronor.

? Vi har tittat på alla kostnader, hållit igen på resor och konsulter och använt vårt videokonferenssystem mer, säger Thony Björk, informationsdirektör på Apoteket.

Mer krämer och tjänster
Generisk substitution och patentutgångar innebär minskade intäkter för Apoteket.

? Vi tittar på andra sätt att kompensera, tjänstesidan och egenvårdsprodukter.

Apoteket säljer tjänster framför allt till landstingen, som har en pressad ekonomi. Apoteket tror ändå att det går att få dem att köpa in utbildningar och projekt kring läkemedelsanvändning.

? De tjänster vi säljer syftar till att bromsa kostnadsutvecklingen på läkemedel.

Det är apoteksverksamheten som är den stora kostnaden. Samtidigt finns en brist på farmacevter på vissa håll. Slutsatsen blir att man kan komma att anställa personal ?med annan kompetens? i till exempel utgångskassor och varuhantering, så länge det ändå finns farmacevter tillgängliga där de behövs.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng