?Vi ska titta närmare på frågan?

APODOSORDINATIONER, FJÄRDE INLÄGGET, REPLIK PÅ BRITT ANDERSSONS INLÄGG I LMV 3/05

18 apr 2005, kl 15:05
0

Annons

Vi beklagar att Apoteket idag inte har något system som gör det möjligt att förse dospatienterna med bipacksedlar på de läkemedel som ingår i en dosförpackning.

Idag skickar vi med en förteckning och karta med de aktuella tabletterna som patienten står på, kompletterat med information om användaranvisningar. För ytterligare information hänvisar vi till lokalt apotek, Kundcentrum på 0771-450 450 eller apoteket.se.


På förpackningarna anges läkemedlets namn och styrka. Apoteket ska under 2005 titta närmare på hur vi ska kunna hitta ett fungerande system för att bifoga bipacksedlar.

Många doskunder återfinns inom vården och har där tillgång till vårdpersonal, men vi ser en ökad användning av dos bland kunder som bor hemma vilket ytterligare ökar behovet av skriftlig information.

Monica Åkerlund
Dosenheten Apoteket

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng