Annons

Varför slutade du som ordförande?

…som efter åtta år som ordförande i Apotekarsocieteten lämnar över skuta och roder till Hans Sievertsson.

20 jun 2002, kl 14:55
0

Varför slutade du som ordförande?

? I en ideell organisation som Apotekarsocieteten skall det ständigt ske en omsättning av personer som bidrar med sitt kunnande och sin energi. Det behövs ständig förnyelse. Jag har varit i ledningen i åtta år. Detta är en lång period i Apotekarsocieteten-sammanhang.

Blev dina år som du hade tänkt dig?

? Det blev fler år än vad jag tänkte mig från början. Det gick alldeles för fort och det var roliga och givande år.

Vad är du mest nöjd med?

? Jag är nöjd med att vi har lyckats öppna organisationen för alla professioner inom Läkemedelsområdet. Jag är också nöjd med att vi har skapat två nya spjutspetsar inom Apotekarsocietetens verksamhet, Läkemedelsvärlden och Läkemedelsakademin. Förhoppningsvis kan de förverkliga Apotekarsocietetens mål och visioner.

Vad ska du göra nu?

? Jag har världens roligaste jobb. På Karolinska Innovation hjälper jag till att föra ut toppforskningsresultat inom biotech till praktisk användning. Dessutom är jag med i ett tiotal bolagstyrelser. Vid sidan av det har jag även världens roligaste fritid. Det är fullt upp med hästar och ridning, en härlig familj och ett liv som jag själv styr över. Men ändå räcker inte tiden riktigt till.

Har du några råd till Hans Sievertsson?

? Nej, jag känner Hans väl. Han kommer att tillföra Apotekarsocieteten mycket på alla fronter, det räcker långt.