Vårdcentraler väljer olika

Användningen av statiner och blodtrycksmedel kan vara mycket olika mellan vårdcentraler i samma landsting. Det visar en rapport från Primärvården Skaraborg.

18 apr 2005, kl 16:10
0

Annons

? Det som förvånade mig mest var att följsamheten till rekommendationen vid vissa vårdcentraler var så dålig när det gäller valet av statiner, säger docent Ulf Lindblad, adjungerad professor vid Malmö Universitetssjukhus.
På några av vårdcentralerna var till exempel den mest förskrivna statinen Lipitor, trots att förstahandsvalen är Zocord och Pravachol.

? Sådana skillnader ska vi nu följa upp för att se vad de kan bero på. Förklaringar kan finnas på kommun-, vårdcentrals-, förskrivar- och patientnivå. Det har betydelse för hur man går vidare med en eventuell intervention, säger Ulf Lindblad.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng