Valium och Mogadon avregistreras

Roche har beslutat upphöra med försäljningen av Valium och Mogadon i Sverige. Sverige är det första landet där de två bensodiazepinerna avregistreras.

19 jul 2002, kl 18:39
0

Till årsskiftet försvinner Valium och Mogadon ur bensodiazepinsortimentet. Företaget Roche har beslutat upphöra med försäljningen i Sverige. Orsaken är att försäljningen av de två preparaten stadigt har minskat, till förmån för de billigare generikapreparaten.
? Vi som har originalen märker ju främst av den minskade användningen, kommenterar Maria Björkstedt på Roche beslutet att avregistrera medlen. Vi tittar ständigt över vårt sortiment, för att prioritera våra resurser.
För Roche i Sverige har bensodiazepinförsäljningen blivit en allt mindre del av omsättningen.
Medel mot benskörhet, bantningsmedel och högteknologiska preparat inom onkologi- och transplantationsområdet, nämner Maria Björkstedt som de intressanta för Roche.
1964 introducerade Roche det lugnande medlet Valium i Sverige. Det var den tidens ?lyckopiller?. Några år senare började försäljningen av sömnmedlet Mogadon. På topp låg försäljningen under 70-talet och 80-talet, för att sedan stadigt minska, bl a på grund av de alltmer diskuterade biverkningarna, i form av beroende och toleransökning.
Tidigare har Roche avregistrerat bensodiazepinpreparatet Librium. I och med att Valium och Mogadon nu försvinner har Roche bara kvar Rohypnol som bensodiazepinpreparat i Sverige. Sverige är det första landet där Valium och Mogadon avregistreras. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng