Annons

Vaccinering ny uppgift för brittiska farmacevter

I ett pilotprojekt i östra London erbjuder farmacevter utvalda riskpatienter att vaccinera sig mot influensa på apoteket.

21 sep 2005, kl 13:08
0

Annons

Farmacevter som arbetar inom City and Hackney PCT (Primary Care Trust) i London har fått utbildning för att kunna ge influensavaccin i ett försök att få fler riskpatienter att vaccinera sig. Förra året var det bara 59 procent i östra London av de definierade 20 000 riskpatienterna som vaccinerade sig. Det var det sämsta resultatet i hela Storbritannien och ledningen för PCT menar att något måste göras.

Riskpatienterna identifieras av farmacevten när de lämnar in sina recept på apoteket. Om de inte är vaccinerade erbjuds de att vaccineras på ett avskilt ställe av apoteket.

Totalt 54 farmacevter har genomgått en endagsutbildning som omfattade anafylaxi, principerna för immunisering och praktisk övning i att ge vaccin.

Ledningen för PCT hoppas att, om initiativet är framgångsrikt, kunna utvidga försöket till exempelvis barnvaccineringar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng