Annons

Anders Carlsten ny ordförande för Nepi

Anders Carlsten, apotekare och stabschef för forskning och utveckling på Apoteket, efterträder Lars G Nilsson som ordförande i stiftelsen Nepi.

22 sep 2005, kl 13:30
0

Annons

Detta blev klart vid gårdagens styrelsemöte. Nepi-styrelsen var enig i sitt beslut.

Nepi, Nätverk för läkemedelsepidemiologi, är en stiftelse som bildades efter ett riksdagsbeslut 1994 och verkar för en bättre användning av läkemedel. Verksamhetschef är sedan starten professor Arne Melander.

? Det här känns jätteroligt, även om det blir svårt att ersätta Lars G Nilsson. Jag hoppas att kunna styra uppmärksamheten kring Nepi åt det vetenskapliga hållet, på sistone har diskussionen mest handlat om ekonomin. Det är ett ytterst spännande läge för Nepi just nu mot bakgrund av det nya läkemedelsregistret som skapas på Socialstyrelsen och de initiativ på läkemedelsanvändningsområdet som är på väg i landstingen, säger Anders Carlsten.

En längre intervju med Anders Carlsten kommer i LMV 11/05.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng