Utbredd resistens bland kinesiska barn

Enligt kinesiska hälsoministeriet är nästan 70 procent av barnpatienter med lunginflammation i landet resistenta mot behandling, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

27 aug 2007, kl 12:16
0

Myndigheterna i Kina har undersökt 2 865 barn under fem år som behandlats för lunginflammation i städerna Beijing, Shanghai,  Guangzhou och Shenzhen. I en riktad studie mot de tre barnsjukhusen i Shanghai, Beijing och Guangzhou var ända upp mot 90 procent av barnen med pneumokockinfektion resistenta.
Otto Cars, ordförande för Strama, Strategigruppen för rationellt antibiotikaanvändande och minskad antibiotikaresistens, säger att det är skrämmande siffror.
– Lunginflammation är en av de sjukdomar som dödar mest. När vi börjar tappa möjligheten av att behandla lunginflammation är vi tillbaka till tiden före antibiotika.

Samtidigt understryker Otto Cars att det är glädjande att kinesiska myndigheterna uppmärksammar problemet.
– Det är välkänt att Kina är ett land där det används mycket antibiotika på felaktiga grunder.  Vi har från svensk sida, med React (nätverk som arbetar mot antibiotikaresistens) och Smittskyddsinstitutet, haft kontakt med Kina och försökt uppmärksamma dem på det.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng