Annons

Strattera hjälper barn med ADHD

Läkemedlet Strattera förbättrar livskvaliteten hos barn och ungdomar med ADHD, visar en ny svensk studie.

27 aug 2007, kl 11:22
2

Resultaten från BEST-studien presenterades på söndagen på en internationell barnpsykiatrikongress i Florens. Studien har undersökt livskvaliteten hos 99 svenska barn med ADHD i åldrarna 7-15 under tio veckor. De barn som behandlades med Strattera (atomoxetin) fick en signifikant förbättrad prestationsförmåga. De klarade kraven från skola och sociala sammanhang bättre jämfört med barnen i placebogruppen. Däremot syntes ingen skillnad i barnens egna uppskattning av sin situation.

Strattera marknadsförs av läkemedelsföretaget Lilly, som också har finansierat studien. Den aktiva substansen atomoxetin ökar mängden noradrenalin i hjärnan.   

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Men snälla Janne…
    Det är inte lätt att märka förbättring själv. Man kanske inte “känner” någonting, medan omgivingen märker något drastiskt t det positiva hållet?
    Vad är att föredra- något positivt eller ingenting alls?

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng