Annons
Uppsalabolag prisas på nordiskt branschmöte
Beacticas vd Per Källblad tog emot utmärkelsen Nordic stars award under konferensen Nordic life science days. Priset delas ut av branschorganisationen Sweden Bio. Vd för Sweden Bio är Jonas Ekstrand, till höger.

Uppsalabolag prisas på nordiskt branschmöte

Forskningsbolaget Beactica får utmärkelsen Nordic stars award som delas ut av branschföreningen Sweden Bio.

12 sep 2018, kl 16:06
0

Annons

Under den avslutande dagen av konferensen Nordic life science days i Stockholm tillkännagavs årets pristagare av Nordic stars award.

Sverige kammade hem en av de tre utmärkelserna genom Uppsalabolaget Beactica. Forskningsbolaget är inriktat på utveckling av läkemedel mot nya måltavlor, främst inom cancerområdet, genom sin fragment-baserade teknikplattform.

Tidigare i år förlängde Beactica ett avtal med det franska läkemedelsbolaget Sanofi om fortsatt samarbete kring karaktärisering av interaktionen mellan kandidatmolekyler och deras måltavlor.

De två andra utmärkelserna av Nordic stars award gick till det danska diagnostikbolaget Blusense diagnostics och det finländska screeningbolaget Optomed.

Nordic stars award delas ut av branschorganisationen Sweden Bio för att uppmärksamma nordiska life science-bolag som visat på ”enastående innovativ och entreprenöriell förmåga.”

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng