Annons

Upplyftande från Danmark

OPINION Dansk Farmaceutforening har nyligen gett ut en rapport med titeln Fremtidens farmaceut ? Farmaceutens fremtid (farmaceut betyder apotekare på danska). Den konstaterar att vi stadigt får mer potenta och raffinerade läkemedel och pekar på roller som apotekaren bör påta sig för att maximera nyttan av läkemedel: patientsäkerhet, utbildning av patienter och apotekspersonal, samspel med […]

18 apr 2005, kl 12:53
0

OPINION Dansk Farmaceutforening har nyligen gett ut en rapport med titeln Fremtidens farmaceut ? Farmaceutens fremtid (farmaceut betyder apotekare på danska).

Den konstaterar att vi stadigt får mer potenta och raffinerade läkemedel och pekar på roller som apotekaren bör påta sig för att maximera nyttan av läkemedel: patientsäkerhet, utbildning av patienter och apotekspersonal, samspel med läkare och så vidare.

Apotekaren skall se till att apoteket representerar ?den højeste viden om lægemidler?. Det var upplyftande att läsa ett dokument i vilket individen och inte systemet ges uppdraget, ansvaret och utrymmet att föra utvecklingen framåt.

Hämta hem rapporten från www.farmaceutforeningen.dk


Opinion-spalten är ett komplement till Läkemedelsvärldens ledarsida