Upplyftande från Danmark

OPINION Dansk Farmaceutforening har nyligen gett ut en rapport med titeln Fremtidens farmaceut ? Farmaceutens fremtid (farmaceut betyder apotekare på danska). Den konstaterar att vi stadigt får mer potenta och raffinerade läkemedel och pekar på roller som apotekaren bör påta sig för att maximera nyttan av läkemedel: patientsäkerhet, utbildning av patienter och apotekspersonal, samspel med […]

18 apr 2005, kl 12:53
0

Annons

OPINION Dansk Farmaceutforening har nyligen gett ut en rapport med titeln Fremtidens farmaceut ? Farmaceutens fremtid (farmaceut betyder apotekare på danska).

Den konstaterar att vi stadigt får mer potenta och raffinerade läkemedel och pekar på roller som apotekaren bör påta sig för att maximera nyttan av läkemedel: patientsäkerhet, utbildning av patienter och apotekspersonal, samspel med läkare och så vidare.

Apotekaren skall se till att apoteket representerar ?den højeste viden om lægemidler?. Det var upplyftande att läsa ett dokument i vilket individen och inte systemet ges uppdraget, ansvaret och utrymmet att föra utvecklingen framåt.

Hämta hem rapporten från www.farmaceutforeningen.dk


Opinion-spalten är ett komplement till Läkemedelsvärldens ledarsida

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng