Dubbelmoral igen

OPINION Idag påträffar man dubbelmoralen titt som tätt draperad i etiken. Marknadsföring är oetiskt utom när moralisten själv skall sälja bil eller bostadsrätt.Medicinska tidskrifter har infört ?Potentiella bindningar eller jäv? som obligatorisk uppgift. Meningen är i första hand att de som har bindningar till läkemedelsföretag skall fram i ljuset. Det är bra. Kvar i mörkret […]

18 apr 2005, kl 12:56
0

OPINION Idag påträffar man dubbelmoralen titt som tätt draperad i etiken. Marknadsföring är oetiskt utom när moralisten själv skall sälja bil eller bostadsrätt.

Medicinska tidskrifter har infört ?Potentiella bindningar eller jäv? som obligatorisk uppgift. Meningen är i första hand att de som har bindningar till läkemedelsföretag skall fram i ljuset. Det är bra. Kvar i mörkret är de politiskt uppbundna.


Opinion-spalten är ett komplement till Läkemedelsvärldens ledarsida

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng