Unga med cancer har sämre prognos

Att unga vuxna sällan inkluderas i kliniska cancerstudier är enligt amerikanska forskare förklaringen till sämre överlevnad för åldersgruppen.

15 apr 2005, kl 12:58
0

Annons

Under de senaste 25 åren har det skett en kraftig förbättring av överlevnaden i cancer, särskilt bland äldre, medelålders och barn. Däremot har inte förbättringen i åldern 15 till 45 år varit lika stor.
Enligt forskare vid M.D. Anderson Cancer Center i Houston, USA, kan det bero på att unga vuxna sällan inkluderas i kliniska studier på leukemi, hjärntumörer och cancer över huvud taget. De kunskaper om tumörbiologi som genereras via kliniska studier blir därigenom mindre för åldersgruppen.
Forskarna baserar sina slutsatser på en genomgång av studier på sarkom. Studien ska publiceras i majnumret av tidskriften Cancer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng