Annons

Två av tre kodeinrecept skrivs på sjukhus

Den totala förskrivningen av kodeinhaltiga läkemedel under 1996 undersöktes i en retrospektiv studie i Västmanland i syfte att kartlägga förskrivningsmönstret av dessa läkemedel. Det visade sig att endast en tredjedel av den totala förbrukningen av kodeinhaltiga läkemedel förskrevs av allmänläkare i primärvården.Antalet storförbrukare var endast cirka två promille och dessa var i de flesta fall […]

18 jul 2002, kl 21:45
0

Den totala förskrivningen av kodeinhaltiga läkemedel under 1996 undersöktes i en retrospektiv studie i Västmanland i syfte att kartlägga förskrivningsmönstret av dessa läkemedel. Det visade sig att endast en tredjedel av den totala förbrukningen av kodeinhaltiga läkemedel förskrevs av allmänläkare i primärvården.
Antalet storförbrukare var endast cirka två promille och dessa var i de flesta fall väl kända av förskrivande läkare. Detta bekräftar hypotesen att majoriteten av förskrivna recept på de kodeinhaltiga läkemedlen inte har kommit från förskrivare inom primärvården, konkluderar Peter Tilly, Herrgärdets vårdcentral som lett undersökningen.