Två av tre kodeinrecept skrivs på sjukhus

Den totala förskrivningen av kodeinhaltiga läkemedel under 1996 undersöktes i en retrospektiv studie i Västmanland i syfte att kartlägga förskrivningsmönstret av dessa läkemedel. Det visade sig att endast en tredjedel av den totala förbrukningen av kodeinhaltiga läkemedel förskrevs av allmänläkare i primärvården.Antalet storförbrukare var endast cirka två promille och dessa var i de flesta fall […]

18 jul 2002, kl 21:45
0

Annons

Den totala förskrivningen av kodeinhaltiga läkemedel under 1996 undersöktes i en retrospektiv studie i Västmanland i syfte att kartlägga förskrivningsmönstret av dessa läkemedel. Det visade sig att endast en tredjedel av den totala förbrukningen av kodeinhaltiga läkemedel förskrevs av allmänläkare i primärvården.
Antalet storförbrukare var endast cirka två promille och dessa var i de flesta fall väl kända av förskrivande läkare. Detta bekräftar hypotesen att majoriteten av förskrivna recept på de kodeinhaltiga läkemedlen inte har kommit från förskrivare inom primärvården, konkluderar Peter Tilly, Herrgärdets vårdcentral som lett undersökningen.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng