Tuff konkurrens om jobb

Många av de som lämnar Astrazeneca är högutbildade och med lång yrkeserfarenhet. Men när många blir utan arbete vis samma tillfälle ökar också trycket på de tjänster som utannonseras. En konkurrens som kan vara stressande för de anställda som ofta söker samma jobb.

14 sep 2012, kl 12:08
0

Gunilla Nygård är ansvarig för den kliniska avvecklingen i Södertälje och säger att stämningen gått upp och ner sedan beskedet kom.
– Det är klart att det finns en oro för vad som ska hända i framtiden. Många har kanske inte sökt jobb på väldigt länge och ska nu ut och presentera sig själv i med hår konkurrens. Men det finns också en väldigt positiv anda bland medarbetarna, och under våra arbetsmarknadsdagar har stämningen varit hög säger hon.

Själv vet hon idag inte vad hon ska göra efter den 1 december.  Hon är disputerad apotekare och vill gärna fortsätta arbeta inom life science och helst i Stockholmregionen där hon bor.
– Men jag har börjat ställa in mig på att det kan bli annat och om jobbet är jobbet tillräckligt lockande så är det inte omöjligt att jag flyttar, inom Sverige eller utomlands.

Inom den kliniska verksamheten där hon arbetat har det varit stor transparens om vilka som sökt vilka jobb och vilka som fått nya tjänster.
-Vissa upplever det nog stressande när kollegor får nya jobb och undrar vad det ska bli av dem, men det finns också en glädje i att veta att det går bra för andra, säger Gunilla Nygård.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng