Annons
Tredje plats för Thomas Lönngren
Thomas Lönngren.

Tredje plats för Thomas Lönngren

Enligt World Pharmaceutical Frontier har Thomas Lönngren, chef för EMEA större inflytande över läkemedelsindustrin än till exempel FDA-chefen. Som viktigast rankas president Obama.

21 apr 2009, kl 16:39
0

Annons

World Pharmaceutical Frontier har listat Thomas Lönngren chef för den europeiska läkemedelsmyndigheten, EMEA som den tredje mest inflytelserika personen för läkemedelsindustrin. USA:s president Obama och ordförande i engelska NICE, Michael Rawlins ligger etta och två på listan där man rankat de 40 man anser viktigaste för läkemedelsindustrin under det kommande året.

Hur känns tredje platsen?
? Inget speciellt, sådana där listor är nog lite överskattade. Men EMEA har förstås en ledande position i världen när det gäller läkemedelskontroll, säger Thomas Lönngren.
2008 toppades listan av företrädare för forskningen, i år är det personer med regulatorisk makt som tagit över.

Varför tror du?
? Den globala läkemedelsutvecklingen dras ju med en del problem, och då är det förstås viktigt hur myndigheterna beter sig, säger Thomas Lönngren.
? EMEA fattar beslut om nya läkemedel som rör 500 miljoner invånare i 27 länder, så vi har ett stort inflytande.

Så argumenterar också de som gjort listan: Hur de regulatoriska myndigheterna arbetar får under året stor betydelse för en industri med minskade vinster.