Annons

Tonåringar och pensionärer vill handla på Apoteket

Fem av tio svenskar vill handla receptfria läkemedel på Apoteket. Fyra av tio föredrar dagligvaruhandeln. Det är resultatet av en ny gallupundersökning beställd av apoteket.

17 maj 2005, kl 12:13
0

Annons

Det magiska datumet för monopolets framtid, den 31 maj, närmar sig. För ett år sedan beställde Ica en Temoundersökning som underlag för rubriker som ?tre av fyra svenskar vill kunna köpa receptfria läkemedel i handeln?.
I dag kontrar Apoteket med en egen gallupundersökning där 1000 personer fått frågan ?Vill du handla receptfria läkemedel på Apoteket eller vill du handla dem i dagligvaruhandeln??.

– Undersökningen är ytterligare en bekräftelse på att kunderna känner stort förtroende för Apoteket, säger kommunikationsdirektör Thony Björk.

Mest villiga att köpa sina receptfria läkemedel på Apoteket var personer i åldrarna 16-24 och 65-74. Vilket innebär att med början strax före 30-årsåldern och fram till pensionen, då många har fullt upp med jobb och familj, minskar viljan att gå in på ett Apotek för att köpa en ask huvudvärkstabletter. Och de som tycks ha riktigt fullt upp med karriären, med en inkomst på över 551 000 kronor om året, föredrar enligt undersökningen dagligvaruhandeln.

Men huruvida flera av dessa också vill kunna köpa receptfritt i handeln, framgår inte av Apotekets gallupundersökning så som frågan är formulerad. Och Icas Temo-undersökning av att många ?vill kunna? är ju en sak. Men vart kunderna verkligen går den dag de har möjlighet att välja återstår att se. Gallupundersökningen visar i alla fall att tonåringar och pensionärer verkar föredra Apoteket.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng