TLV vill höja handelsmarginalen

TLV föreslår att handelsmarginalen höjs med tre kronor under en begränsad period för att kompensera apoteken för en tidigare felaktig ersättning.

29 maj 2013, kl 15:55
0

Annons

Efter apoteksomregleringen höjdes handelsmarginalen, men i en översyn kom det fram att de läkemedel som inte är utbytbara men som klassats som generiska inte fått den höjda handelsmarginalen. Apoteken hade ett inkomstbortfall på 189 miljoner kronor under den tiden, enligt TLV. 

Myndigheten föreslår därför en kompensation till apoteken som innebär att handelsmarginalen höjs med tre kronor under oktober 2013 till december 2014, skriver Läkemedelsmarknaden.

TLV menar att landsting och patienter under en period kommer att få betala mer för generiska läkemedel och för utbytbara läkemedel med generisk konkurrens, men att det är rimligt eftersom de under en period betalat mindre än de skulle ha gjort.

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket har skickat förslaget ut på remiss. Svaren ska in till myndigheten senast den 11 juni.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng