Annons

TLV tycker Astrazeneca har fel

När Astrazeneca i ett brev säger att läkare kan erbjuda patienterna Atacand efter en prisjustering har de fel menar TLV.

17 apr 2013, kl 14:17
0

Annons

Tandvårds- och läkemedelsförmånsverket, TLV, har reagerat på ett brev som Astrazeneca skickat till läkare. Där stod att läkare nu kan erbjuda patienter att fortsätta ta blodtrycksmedicinen Atacand eftersom företaget justerat priset så att det motsvarar årskostaden för högkostnadsskyddet.

TLV anser att Astrazeneca handlat i strid med läkemedelsbranschens etiska regelverk och vill få frågan prövad av NBL, Nämnden för bedömning av läkemedelsinformation Trots att Astrazeneca gått ut med ett förtydligande är frågan av principiellt intresse, menar TLV.

Atacand subventioneras idag bara för patienter som provat men inte kan använda ACE-hämmare, eller som tillägg till ACE-hämmare.
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng