Tillägg av zink hjälp vid ADHD

Genom supplement av zink till standardbehandling med metylfenidat hos hyperaktiva barn förbättras barnens koncentration. Det visar en studie som publicerades i BMC Psychiatry 2004;4:9. I studien ingick 26 pojkar och 18 flickor i åldern fem till elva år. Enligt både föräldrar och lärare normaliserades barnens beteende under den sex veckor långa studien med zink. Forskarna […]

17 maj 2004, kl 11:09
0

Annons

Genom supplement av zink till standardbehandling med metylfenidat hos hyperaktiva barn förbättras barnens koncentration. Det visar en studie som publicerades i BMC Psychiatry 2004;4:9.
I studien ingick 26 pojkar och 18 flickor i åldern fem till elva år. Enligt både föräldrar och lärare normaliserades barnens beteende under den sex veckor långa studien med zink. Forskarna förklarar effekten med att zink behövs för produktion och modulering av melatonin, som hjälper till att reglera funktionen av dopamin som tros vara en viktig faktor vid ADHD.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng