Annons

Testar antidot mot Pradaxa

Nu startar en fas III-studie för att se om ett medel kan användas för att häva effekten av dabigatran.

23 maj 2014, kl 10:05
0

Annons

Pradaxa, dabigatran, är ett av de nya orala antikoagulantia som lanserats som ersättare till Waran, warfarin. Liksom warfarin ökar även de nya blodförtunnande medlen riskerna för blödning. Men för warfarin finns ett motmedel som kan häva effekten. Det finns idag inte för dabigatran, men nu ska ett sådant medel testas, skriver Boehringer Ingelheim i ett pressmeddelande.

Substansen idarucizumab har tidigare testats på 145 friska försökspersoner, och enligt Boehringer Ingelheim visade studien att substansen hävde den antikoagulantiska effekten omedelbart och bestående. Nu ska idarucizumab testas på patienter som behandlas med Pradaxa och som kommer in med akuta blödningar eller har behov av akuta kirurgiska ingrepp.

Akutmottagningar i 35 länder ska delta, däribland flera europeiska länder. Medlet ges som en injektion, och akutmottagningarna får en färdigblandad lösning. 

Pradaxa är bland annat godkänt för att förhindra stroke och blodproppar vid förmaksflimmer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng