Hem Taggar Remiss

Tag: Remiss

Licensläkemedel på valfritt apotek

Patienter ska återigen kunna hämta ut licensläkemedel på valfritt öppenvårdsapotek. Det föreslår regeringen i en lagrådsremiss.
29 feb 2016, kl 09:27

Lagförslag ska underlätta kontroll av förskrivningar

Idag, fredag, lämnar regeringen över sitt förslag till ett antal lagändringar till lagrådet som berör läkemedel. I lagrådsremissen finns förslag om att Apotekens Service AB ska lämna ut uppgifter på individnivå om uttag av läkemedel...
29 jan 2010, kl 16:27

Myndigheter efterfrågar mer analys

Apoteksmarknadsutredningen har missat konsumenternas perspektiv, folkhälsoperspektivet, glesbygdsperspektivet och smittskyddsperspektivet. Budskapet är tydligt när olika myndigheter tycker till om Lars Rejes huvudbetänkande: analysera mera!
29 apr 2008, kl 11:39

Oro över praktikplatser

Både Göteborgs och Uppsala universitet oroar sig för vad som kommer att hända med utbildningarnas praktikplatser efter omregleringen. Apoteksmarknadsutredningen har missat frågan helt, skriver de två lärosätena i sina remissvar.
23 apr 2008, kl 13:22

Landstingen vill äga apotek

Majoriteten av de landsting som lämnat in remissvar på huvudbetänkandet i Apoteksmarknadsutredningen är mycket kritiska till förslaget. Många landsting protesterar mot att de inte ska få äga apotek på en omreglerad marknad.
18 apr 2008, kl 12:19

Apoteket vill konkurrera med egenavgiften

 I remissvaret till Rejes utredning föreslår Apoteket att egenavgiften ska bli ett vapen i konkurrensen mellan apoteken. Företaget som i princip är positivt till huvudbetänkandet motsätter sig dock den enhetliga prissättning som...
9 apr 2008, kl 14:55

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng