Hem Taggar Magsår

Tag: Magsår

Kolhydrater avgör vem som blir sjuk av magbakterie

Vilka som får magsår eller i värsta fall magcancer på grund av Helicobacter pylori avgörs till viss del av vilken sorts kolhydrater vi har i magen.
2
11 feb 2014, kl 10:10

Meda köper NSAID med inbyggd syrahämmare

Meda har köpt rätten till en ny kombinationsprodukt med ketoprofen och omeprazol. Genom att lägga till protonpumpshämmaren i smärtmedlet hoppas man kunna undvika allvarliga magbiverkningar.
10 maj 2007, kl 13:01

Svenskt vaccin mot magsår och cancer kan bli verklighet

Mycket tyder på att de magsårsbakterier som har flest vidhäftningsproteiner, och därmed fäster bäst till cellerna i magen, i störst utsträckning orsakar magsår och magcancer. Kunskapen kan öppna för ett nytt förebyggande och...
1
28 nov 2006, kl 11:29

Ny kunskap om Helicobacter pylori ger hopp om vaccin

I en avhandling vid Sahlgrenska akademin i Göteborg presenteras resultat om magsårsbakterien Helicobacter pylori som visar att en speciell typ av vita blodkroppar med förmåga att bromsa immunförsvaret har betydelse för infektionsförloppet.
7 apr 2004, kl 12:58

Ny princip för magsårsvaccin

Svensk forskning kan leda till ett terapeutiskt vaccin mot magsår som bygger på vidhäftningsproteiner. Det är en ny princip för magsårsvaccin som skiljer sig från tidigare mindre lyckade försök.
22 aug 2002, kl 10:48

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng