Hem Taggar Bakslag

Tag: Bakslag

Försök med förebyggande hiv-medicinering avslutas

Ett bakslag i försöken att behandla kvinnor med bromsmedicin i förebyggande syfte har avslutats i förtid. Tidiga data visade inte på att det fungerade.
19 apr 2011, kl 12:25

Nytt diabetesmedel fick FDA-nej

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten kräver ytterligare studier innan myndigheten är beredd att godkänna Eli Lillys nya diabetesmedel.
20 okt 2010, kl 11:29

Bevacizumab inte effektivt vid adjuvant behandling av koloncancer

Cancermedlet Avastin svarade inte upp mot förväntningarna. I en nyligen avslutat studie kunde behandling med Avastin inte förhindra återfall i sjukdomen efter operation.
23 apr 2009, kl 12:12

Myotrophin inte effektivt mot als visar studie

Ett tillväxthormon som tidigare visat hoppfulla resultat för behandling av nervsjukdomen als är inte effektivt. Det visar data från en klinisk fas 3-studie.
26 nov 2008, kl 12:21

Stor diabetesstudie avbruten

Delar av en stor diabetesstudie i USA är avbruten. Anledningen är dödsfall i en grupp patienter som fått aggressiv behandling av flera olika diabetesläkemedel, däribland Avandia som sedan tidigare är i blåsväder på grund av...
7 feb 2008, kl 11:36

Försäljningen av Trasylol stoppad

Läkemedelsföretaget Bayer har beslutat att sluta sälja Trasylol. Detta efter att en kanadensisk studie visat på ökad dödlighet hos patienter som behandlats med läkemedlet.
5 nov 2007, kl 15:31

Muterat vaccin bakom polioutbrott i Nigeria

69 barn i norra Nigeria har drabbats av polio efter att ett vaccin muterat. WHO ser det som ett tecken på att för få har vaccinerats och oroas nu över att utbrottet ska...
11 okt 2007, kl 19:46

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng