Bevacizumab inte effektivt vid adjuvant behandling av koloncancer

Cancermedlet Avastin svarade inte upp mot förväntningarna. I en nyligen avslutat studie kunde behandling med Avastin inte förhindra återfall i sjukdomen efter operation.

23 apr 2009, kl 12:12
0

I studien har patienter som opererats för koloncancer behandlats med bevacizumab i kombination med kemoterapi. Resultatet av den så kallade C-08 studien, visade att behandlingen inte reducerade risken för återfall jämfört med enbart kemoterapi.

Avastin som utvecklats av Genentech är idag godkänt för behandling av framskriden cancer i tjocktarmen eller ändtarmen, metastaserad bröstcancer och framskriden icke-småcellig lungcancer tillsammans med cytostatika och för behandling av njurcancer.

Roche köpte nyligen Genentech och företagets läkemedelschef Bill Burns sade till Reuters att han inte betraktar resultaten som ett nederlag, utan att  fortsatta studier av Avastins effekt på tidiga stadier av koloncancer pågår. Avastin är företagets bäst säljande läkemedel och aktien föll med tio procent när studieresultaten blev kända.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng