Tablettvaccination mot allergi

Det danska företaget ALK-Abello genomför under våren en studie i Sverige på ett vaccin mot pollenallergi. Vaccinet är i tablettform, till skillnad från de injektioner som använts hittills.

24 apr 2002, kl 14:03
0

Annons

Björkblomningen är i full gång och näsa och ögon rinner hos många svenskar. Under några år har vaccination mot pollenallergi använts i Sverige. Det har visat sig effektivt och används vid allvarliga fall. Under våren kommer en svensk studie prova att vaccinera med tabletter i stället för sprutor. Den nya produkten från ALK-Abello kommer att provas på allergikliniker i Stockholm, Uppsala, Linköping, Örebro, Göteborg, Malmö och Lund.

Allergivaccination är en långdragen process med behandling under flera år med låga doser av björkpollenprotein. Pollenallergi har blivit vanligare i Sverige de senaste årtiondena, varför är inte helt klarlagt.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng