Tablettstölder i Lund

Säkerheten har höjts på apotek i Lund efter flera stölder av receptfria värktabletter de senaste veckorna.

21 feb 2013, kl 12:36
0

Fem apotek i Lund har under de senaste veckorna fått sina hyllor rensade på framför allt värktabletter av varumärket Treo, skriver Sydsvenskan. Vid det senaste tillslaget stals huvudvärkstabletter för 1 500 kronor. Personalen såg vad som hände, men kunde inte stoppa tjuven eftersom de hindrades av hans medbrottslingar.

Enligt polisen i Lund kan det handla om ligor som stjäl receptfria läkemedel för att sälja dem utomlands. Men Peter Lilius, säkerhetsansvarig på Apoteket AB, tror att det är svenska handlare som köper stöldgodset.
– Antalet handlare med tillstånd att sälja receptfria läkemedel har minskat därför att de anser det vara för krångligt att skaffa ett sådant. Däremot finns det handlare utan skrupler som köper in stöldgodset och säljer det. Vi ser detta som ett stort problem och önskar att polisen, Skatteverket och kommunernas tillståndsenheter begär inköpslistor när de vid kontroller i butikerna ser läkemedel till försäljning, säger han till Sydsvenskan.

Apoteket ser nu över hur de ska kunna förvara värktabletterna på en säkrare plats, till exempel vid kassorna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng