Annons
Sverige trycker på för ökade miljökrav i EU

Sverige trycker på för ökade miljökrav i EU

Ett ökat miljöfokus på läkemedelsområdet. Det ville sjukvårdsministern se vid EU:s hälsoministermöte idag.

16 jun 2017, kl 13:50
0

Annons

På initiativ av regeringen var läkemedel och miljö ett av dagens ämnen på EU:s hälsoministermöte med EPSCO-rådet (rådet för sysselsättning och socialpolitik, hälso- och sjukvård och konsumentfrågor) som ägde rum idag.

Sjukvårdsminister Annika Strandhäll hade även ett särskilt möte med Frankrikes nya socialminister Agnès Buzyn, meddelar Socialdepartementet i ett pressmeddelande.

För att till exempel kunna ställa högre miljökrav på tillverkare av läkemedel krävs lagändringar. Eftersom läkemedelslagstiftningen är harmoniserad inom EU krävs att lagförändringar görs på europeisk nivå. EU-kommissionen planerar att ta fram en strategi om läkemedel i miljön.

– Det är jätteviktigt att vi får till ökad miljöhänsyn inom läkemedelsområdet, inte minst med tanke på problemet med antibiotikaresistens. Miljöaspekten måste vara en del i policyarbetet om denna ödesfråga, säger sjukvårdsminister Annika Strandhäll i pressmeddelandet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng