Annons

Svenskar funderar över kompetensen på apotek

Hela 45 procent av svenskarna har funderat över vilken kompetens de
anställda på apotek kommer att ha på den nya marknaden. Det hävdas
åtminstone i en undersökning som Apotek Hjärtat beställt inför att de
nästa vecka öppnar sina apotek.

3 feb 2010, kl 12:45
2

Undersökningen är genomförd av United Minds och resultatet bygger på intervjuer med 1003 personer representativa för svenska folket. Intervjupersonerna har fått svara på frågan vad de har funderat över i samband med omregleringen.

Resultatet visar att 45 procent har funderat på kompetensen hos de anställda, 30 procent har funderat på vad som händer med de gamla apoteken, 29 procent har undrat över priserna på receptbelagda läkemedel, 29 procent har funderat på vad som ska hända med apoteken på landsbygden och 25 procent svarade att de funderat på servicen på apoteken.

Enligt undersökningen är 46 procent positiva till omregleringen medans 23 procent är negativa. Apotek Hjärtat tar i nästa vecka över 206 apotek över hela landet och blir därmed den största privata aktören.

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Väldigt legitim fråga, som även anställda undrar över. Kanske Göran (H)ägglund kan ge svar på frågan, han som bedömde att vi klarar oss med de lägsta kompetenskraven i Europa på apoteken framöver.

  2. Det känns märkligt att försäljningspersonalens kompetens lämnades därhän av apoteksutredningen som låg till grund för det som nu sker med vår läkemedelsförsörjning. Både apoteken och hälsobutikerna har välutbildad och kompetent personal medan dagligvaruhandeln och de så kallade tarfik-butikerna, typ bensinstationer, pressbyrån, Seven-Eleven etc helt saknar denna kompetens på sina försäljningsställen. Ska jag handla receptfritt eller andra egenvårdsprodukter väljer jag definitivt en hälsobutik eller apotek.