Annons

Vaccinstudie dras tillbaka

Den vaccinstudie som 1998 
kopplade samman MPR-vaccinering med autism  har dragits tillbaka av tidskriften the Lancet. Tidskriften konstaterar
att studien baseras sig på felaktigheter.

3 feb 2010, kl 12:23
1

Annons

Studien författad av läkaren Andrew Wakefield har varit mycket omstridd. I studien presenterade Wakefield data som visade att tidigare friska barn drabbats av autism efter att de vaccinerats med kombinationsvaccinet MPR mot mässling, påssjuka och röda hund. Många studier som publicerats efter Wakefields studie har visat att någon sådan koppling inte existerar, ändå har hans studie lett till att många föräldrar världen över valt att inte vaccinera sina barn.  

I förra veckan meddelade den brittiska medicinska panelen ?UK General Medical Council´s Fitness to Practice Panel? att de efter 2,5 års utredning kommit fram till att Andrew Wakefields forskning gjordes med metoder som inte var vetenskapliga. Prövningarna var bland annat inte etiskt godkända. Panelen kritiserade också Wakefield för att han inte berättat om att forskningen var betald av advokater som drev fall med föräldrar som ansåg att deras barn blivit skadade av MPR-vaccin.

The Lancet skriver i en kommentar att det nu står klart att forskningen inte gått rätt till, och att de därför fattat beslutet att dra tillbaka artikeln så att den inte längre finns i det vetenskapliga arkivet.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

 1. En första ändrade Klagomål från 21 amerikanska och brittiska autism och vaccin säkerhet organisationer opinionsbildning mot Drs. Horton, Salisbury, Zuckerman, Pegg och Rutter och hävdade bland annat att de gav falska uppgifter och vittnesmål som åklagarens vittnen i ärenden av General Medical Council (GMC) har gjorts 27 januari, London. De falska vittnesmål om de två kärnfrågor (påstådda intressekonflikter och oetiskt forskning) har oåterkalleligt skadat förfarandet mot Drs. Wakefield, Walker-Smith och Murch, och berövat dem en rättvis rättegång.
  hela klagomål kan läsas här …

  http://www.rescuepost.com/files/100120—gmc—first-amended-complaint-1.pdf

  Se Dr Evan Harris SM i bakgrunden

  http://www.telegraph.co.uk/news/newstopics/mps-expenses/5418881/MPs-expenses-You-help-pay-for-flat-then-parents-buy-it.html

  Robert F. Kennedy Jr undersöker regeringen mörkläggningen av en kvicksilver / autism skandal.CDC, FDA, WHO och läkemedelsföretagen har varit inblandade i en massiv vilseledande av allmänheten i syfte att säkerställa fortsatt lönsamhet. Min förhoppning är att detta kommer att motivera fler människor att börja självständigt undersöka dessa företag och relationer mellan dem som söker ute på hälsan hos vår befolkning och de som står dra nytta av vår sjukdom.Detta är inte avsett att främja en anti-vaccin agenda, bara underlätta en bredare diskussion om säkerhet, timingen och risk / belöning för våra “rekommenderade” vaccinationen. ————– Aldrig tvivlar på att en liten grupp av eftertänksamma, kan engagerade medborgare förändra världen. Det är faktiskt det enda som någonsin har.

  http://video.google.com/videoplay?docid=1419999256011826335&ei=36x4S7SjGIicqQPYltikBw&q=robert+kennedy+vaccine&hl=en&view=3&dur=3#

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng