Svanströms satsar på receptfritt

Kontorsspecialisten Svanströms är ytterligare ett av de företag
som börjat sälja receptfria läkemedel. Det är en naturlig del av
sortimentet menar marknadschefen.

4 dec 2009, kl 14:24
0

Annons

Tidigare i veckan meddelade företagsgruppen Mellby Gård att de lägger sina planer på att starta apotek på hyllan. Konkurrensen kommer att blir för hård anser styrelseordförande Rune Andersson. Däremot satsar den del i organisationen som handlar med kontorsvaror, Svanströmsgruppen där Svanströms, Wettergrens kontorscenter och Killbergs kontorsvaruhus ingår, på receptfria läkemedel. Från och den 1 december finns ett antal av apotekets bästsäljare att köpa i
                                               deras butiker och på hemsidan.

Enligt Christian Romero-Hamrin, marknadschef på Svanströms, är läkemedel ett naturligt inslag bland pennor och pärmar.
-Vi har ett helhetskoncept för alla behov för kontoret  och de flesta av våra kunder har idag receptfria läkemedel tillhands för sina anställda. Men istället för att någon på arbetsplatsen ska springa iväg till apoteket och köpa värktabletter kan de beställa det från oss, säger han.

Företaget har analyserat vilka receptfria produkter som deras kontorskunder vanligen har och tagit fram ett sortiment som ska motsvara önskemålen. Förutom bland annat nässprayjoch antihistaminer finns också rökavvänjningsprodukter.
–  Många företag inför rökfria arbetsplatser och då kan de hända att de vill erbjuda sina anställda nikotinersättning, säger Christian Romero-Hamrin.

Läkemedlen finns också på plats ute i butikerna. Fågan med att ha preparaten under uppsyn har företaget löst genom att placera dem i anslutning till kassorna. Där finns också informationsmaterial som kunderna kan titta i. Personalen har fått utbildning om att de inte får komma med rådgivning till kunderna och det finns en 18-årsgräns för försäljning.

Enligt Christian Romero-Hamrin ser man inga svårigheter med att personalen som vanligen säljer kontorsmaterial ska hantera den nya typen av varor.
– Vår leverantör har hållit i utbildning och jag tror de flesta i personalen tycker att det ska bli spännande, säger han.