Störtdykningar för Viagra och Xenical

Som väntat blev maj månads läkemedelsförsäljningssiffror för antiobesitasmedel och medel mot erektionsstörningar mycket låga och illustrativa för den statliga läkemedelssubventionens betydelse för läkemedelsförsäljningen. Maj var den första hela månad där dessa medel inte ingick i läkemedelsförmånen. Försäljningen mätt som apotekens inköpspris (AIP) minskade med 70 procent (medel mot fetma) respektive 90 procent (impotensmedel). Mätt som […]

21 aug 2001, kl 18:28
0

Annons

Som väntat blev maj månads läkemedelsförsäljningssiffror för antiobesitasmedel och medel mot erektionsstörningar mycket låga och illustrativa för den statliga läkemedelssubventionens betydelse för läkemedelsförsäljningen.

Maj var den första hela månad där dessa medel inte ingick i läkemedelsförmånen. Försäljningen mätt som apotekens inköpspris (AIP) minskade med 70 procent (medel mot fetma) respektive 90 procent (impotensmedel). Mätt som definierade dygnsdoser var minskningarna 88 respektive 86 procent.

Läkemedelsförsäljningen till apoteken ökade trots detta från 1,81 miljarder kronor i april till 1,92 miljarder kronor i maj. Nivån är dock i stort sett densamma som den i maj 2000.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng