Stor amerikansk investering i Indien

Förfyllda sprutor är en ny nisch som amerikanska investerare satsar på.

3 dec 2013, kl 10:34
0

Annons

Sterila injicerbara läkemedel spås liksom förfyllda sprutor vara en tillväxtmarknad. Det indiska företaget Gland Pharma göra båda, vilket är skälet till att den amerikanska investeringsgruppen KKR ( Kolberg Kravis Roberts & Co) köpt en minoritetsandel i företaget. Andelen som utgör 35 procent av företaget har KKR köpt för 200 miljoner dollar. Det är den största investering som ett bolag gjort i Indien, enligt Pharma Times.

Enligt KKR är Gland Pharma det första indiska företag som fått ett injicerbart läkemedel godkänt av den amerikanska läkemedelsmyndigheten, FDA. Gland tillverkar generiska injicerbara läkemedel och förfyllda sprutor för den indiska marknaden, men är också en stor exportör till USA. Företaget är främst känt för sina heparinprodukter, men marknadsför även några kardiovaskulära och ortopediska nischprodukter.

Att sälja sina injicerbara läkemedel i redan förfyllda sprutor är en ny nisch för företagen som kan ta ut mer betalt med argumentet att förfyllda sprutor är säkrare och tidsbesparande.