Annons

Samarbete ska ge bättre cancerterapi

GlobeImmune och Celgene startar samarbetsprojekt för att utveckla
cancerterapi. Behandlingen bygger på en teknik där förändrade proteiner
attackeras.

19 maj 2009, kl 13:19
0

Annons

Vid användandet av tekniken Tarmogen (Targeted Molecular Immunogens) riktas insatsen mot proteiner vars gener blivit muterade. Tekniken tros ha fördelar mot dagens cancerterapi genom att den ger ett kraftfullt immunsvar mot de specifika celler som uttrycker de förändrade proteinerna.

Det nya samarbetet innebär att Celgene investerar 40 miljoner amerikanska dollar och därmed som ensamt företag får rättigheter till de möjliga målproteiner som GlobeImmune upptäcker. Hittills har GlobeImmunes mest framstående program känt igen proteiner som blivit förändrade på grund av mutationer på onkogenen Ras. Programmet går under benämningen GI-4000 och testas nu i kliniska prövningar för behandling av pancreascancer. Affären beräknas generera över 500 miljoner amerikanska dollar och dra in royalities till företagen.

Även GlaxoSmithKline och Oxford Bio Therapeutics meddelade i veckan att de skrivit ett samarbetsavtal för behandling av cancer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng