Stopp för upphandling av läkemedel i tre landsting

Länsrätten i Örebro har tillfälligt stoppat ett kontrakt för
upphandling av läkemedel i Örebro län, Landstingen i Värmland och
Landstinget i Sörmland.

19 jan 2009, kl 17:05
0

Det är efter en överklagan av upphandlingen från tre läkemedelsbolag som länsrätten i Örebro tillfälligt stoppat kontraktet. Upphandlingen gäller läkemedel och läkemedelsnära produkter som förskrivs på rekvisition i Örebro läns landsting, Landstinget i Värmland och Landstinget Sörmland.
Det är läkemedelsbolagen Octapharma Nordic, Janssen-Cilag, Baxter Medical och Sandoz som har överklagat upphandlingen.

 Anledningen till överklagan är bland annat oklarheter i förfrågningsunderlaget. Länsrätten har nu fattat ett interimistiskt beslut att stoppa upphandlingen.
? Länsrättens beslut innebär att landstingen inte får teckna upphandlingskontrakt och avsluta upphandlingen avseende de överklagade delarna förrän länsrätten eller överprövande instans har avslutat sin utredning, säger Vidar Ambrosiani, jurist och handläggare på länsrätten, till nyhetsbrevet Pharma Online.

Företagen ska senast den 26 januari yttra sig över de yttranden som landstingen gemensamt lämnat till länsrätten i respektive mål, säger Vidar Ambrosiani.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng