Stökiga månader väntar apoteken

Stökiga månader väntar apoteken

Den 4 maj får anställda på landets apotek veta om de får ny arbetsgivare eller inte. Men vilka som blir nya ägare av de apotek som ska säljas blir klart först under senhösten. Det framkom på Apotekets årsstämma idag.

17 apr 2009, kl 18:44
0

Annons

Om drygt två veckor kommer det stå klart vilka av Apotekets AB:s enheter som ska bjudas ut till försäljning. Då ska Omstruktureringsbolaget med vd Eva-Britt Gustavsson i spetsen ha ställt i ordning de olika kluster eller portföljer av apotek som ska säljas.

Allmänheten får veta vilka apotek det gäller den 5 maj men redan kvällen innan ska informationen presenteras för samtliga apoteksanställda.
– Då kan vi påbörja försäljningsprocessen som är omfattande. Det är rimligt att tro att vilka som blir de nya ägarna står klart under senhösten, sade Eva-Britt Gustavsson vid Apotekets årsstämma.

I praktiken innebär det att många apoteksanställda under flera månader kommer att arbeta med vetskapen om att de kommer att byta arbetsgivare men utan att veta vem det blir, om det blir en stor kedja eller någon av de mindre aktörerna.

Dagens årsstämma var historisk då det var den sista för Apoteket AB som monopolföretag. I anslutning till stämman ordades också ett seminarium som specifikt tog upp frågan om Apoteket och omregleringen. Tydligt är att det är mycket av omorganisationen som kommer att ske efter den 1 juli. Vice vd Marianne Dicander Axelsson var den som representerade företagets ledning då vd Stefan Carlsson var sjukskriven.

 Hon talade om vikten av att trots rådande osäkerhet upprätthålla en god kvalitet men också om att hålla modet uppe bland medarbetarna in i det sista.
– Lämnar vi goa´ medarbetare ifrån oss får vi tillbaka goa´ medarbetare i framtiden, sade hon med göteborgsk klang.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng