Annons
Stockholm mötesplats för life science
I oktober 2013 står Stockholm värd för Bio Partnering Future Europe. Bild från årets upplaga i Bryssel.

Stockholm mötesplats för life science

Nästa år är Stockholm värd för det internationella mötet Bio Partnering Future Europe. Omkring 2000 deltagare från hela life scienceområdet väntas delta.

15 okt 2012, kl 08:05
1

Annons

Bio Partnering Europe har hållits sedan 1993 och samlar representanter från industri och akademi och organisationer inom life science. Fram till förra året har evenemanget varit i London men nu har värdlandet börjat cirkulera. I år hölls mötet i Bryssel samtidigt som ordet future lades till i namnet. Nästa år är det Stockholms tur.

Karina Eskilsson, kommunikations- och PR-ansvarig på branschorganisationen Sweden Bio var på plats i Bryssel 8-10 oktober, för att bland annat locka folk till Sverige. Hon säger att stämningen var god och att det nätverkats flitigt.
– Det som är framträdande med det här mötet är att folk just träffas för att prata och få kontakt. Det finns folk från både stora och små företag som behöver varandra. Eftersom många stora bolag skär ner på den tidiga forskningen så köper de den från de mindre som i sin tur behöver finansiärer.

När mötet hålls i Stockholm den 13-15 oktober nästa år kommer samarbete mellan industri och akademi vara ett tema som lyfts.
– Samarbete mellan offentlig verksamhet och industri är exempel på något som Sverige anses vara duktiga på. Vi är bra på att hitta kopplingar över gränserna och hjälpa varandra utan att vara allt för protektionistiska, säger Karina Eskilsson.

Hur går det att ordna ett stort möte med fokus på samarbete och investeringar för en bransch där det pratas så mycket om besparingar?
–    Det går utmärkt just för att det händer så mycket.  Jag tror att hela life sciencebranschen måste gå igenom en ändring i tillvägagångssätten för att nå sina mål där nya samarbeten är ett. Då behövs plattformar där kontakter kan knytas, säger Karina Eskilsson

Fransmannen Olivier Duchamp är chef för Bio Partnering Future Europe och säger att Stockholm är en naturlig plats för nästa års möte.
– Sverige är en ledande nation vad gäller innovationer inom life sciences och det finns ett stort antal medarrangörer i form av Sweden Bio, Astrazeneca, Karolinska institutet, Stockholm Science City med flera. Dessutom är Stockholm en underbar stad, säger han.
Han beskriver att life science- och biotechbranschen har gått från en liten intern klubb 1993 till att blir en stor global industri.
– Vi fyller på många sätt ett annat syfte nu än när vi startade, men att skapa mötesplats för alla i branschen, företag, investerare, forskare och regeringar är det viktigaste.

 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Hur blir det med Dentala Biomaterial? Det knyter ju all vetenskap. Vi saknar utbildning och forskning runt Sahlgrenska, Brånemark, DPNOVA, Odontologen och Psykiatrin……och allt annat. Ni får inte låta tandtekniker putsa tänder bara tills vidare…:)

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng