Stockholm får vänta

Stockholm får vänta

Stockholms läns landsting får inte skriva på avtalet med MSD om rabatt på TNF-hämmaren Simponi. Det har förvaltningsrätten i Stockholm beslutat.

12 sep 2012, kl 13:36
0

Det är företaget Abbott som vänt sig till förvaltningsrätten för att få avtalet mellan MSD och landstinget överprövat. Företaget hävdar att det strider mot lagen om offentlig upphandling. Även när Region Skåne slöt ett rabattavtal med företaget UCB överklagade Abbott, men utan framgång.

Abbott uppmanar, genom advokatbyrån Mannheimer Swartling, förvaltningsrätten att höra vad Konkurrensverket anser om de här rabattförfrågningarna.Om förvaltningsrätten överväger att inte bifalla Abbotts önskan uppmanar företaget förvaltningsrätten att inhämta EU-domstolen åsikt innan man fattar beslut.

Förvaltningsrätten har i väntan på att man avgör målet beslutat att Stockholms läns landsting tills vidare inte får ingå något avtal om kostnadsåterbäring med MSD.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng